Carnitas er en av de mest populære tacos i Mexico. Retten har sin opprinnelse i delstaten Michoacán, og ordet «carnitas» betyr direkte oversatt «lite kjøtt». Våre Carnitas består av langtidskokt svinekjake av norsk svin med meksikanske krydder.
Dette trenger du:
– 1 pakke maistortilla
– salsa etter ønske
– 1 pakke Como Mexico Carnitas kjøtt
– Pico de gallo: tomat, agurk, løk og koriander
– Lime
Slik tilbereder du kjøttet:
Legg kjøtt med kraft i en passende ildfast form. Formen må ikke være for stor slik at kraften fordamper. Stek i stekeovn på grillfunksjon på 200 grader i ca 15-20 min. Etter ca 10 min steketid, ta kjøttet ut og riv med to gafler før det settes inn i stekeovn igjen.
Slik lager du pico de gallo:
Kutt opp tomat, agurk, løk og koriander og bland sammen.
Varm opp tortillas og server med kjøtt, pico de gallo og salsa etter ønske. Gjerne med litt lime på toppen.
Vel bekomme!


